Samen lezen is leuker

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar met een leesclub lezen is misschien nog leuker. Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken. Zo kun je jouw interesse in literatuur en schrijvers op een leerzame en gezellige manier delen met anderen.

Is een leesclub iets voor jou?

Op deze pagina lees je meer over het bestellen van boeken en je vindt er tips voor jouw (toekomstige?) leesclub. Veel leesplezier!

Samen lezen is leuker!

De bibliotheek ondersteunt leesclubs door van één boek meerdere exemplaren te leveren via de leesclubservice. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijk hetzelfde boek lezen en kun je dit gezamenlijk bespreken. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op de (hieronder genoemde) website voor leesclubs.

Via deze website kun je gemakkelijk titels selecteren, reserveren en laten bezorgen bij jouw bibliotheek.

Hoe werkt het?

Hier vind je een stappenplan voor het aanmelden van je leesclub en het reserveren van titels op de website voor leesclubs. Meer informatie vind je ook op de ondergenoemde website voor leesclubs.

  • Om gebruik te kunnen maken van de diensten voor leesclubs, moet je lid zijn bij jouw lokale bibliotheek. Pas daarna kun je titels reserveren op de website voor leesclubs.
  • Ga naar de website mijnleesclub.nl. De eerste keer dat jouw leesclub de website bezoekt, maak je er een profiel aan. Eén profiel per leesclub is voldoende. Bestaande leesclubs kunnen inloggen op de website en vervolgens titels bekijken en reserveren.
  • Klik rechtsboven op de profielknop en vervolgens op ‘aanmelden’ en vul het inschrijfformulier voor nieuwe leesclubs in.
  • De bibliotheek checkt het formulier en bevestigt dat je een bij hen bekende leesclub bent.
  • Je account wordt geactiveerd, en jij ontvangt per e-mail een bevestiging met logingegevens.
  • Vanaf nu kun je boeken selecteren en reserveren. Je kunt ook zien welke titels er beschikbaar zijn in jouw regio en je kunt filteren op titel, auteur of thema. Per boek kun je zien wanneer deze beschikbaar is (met de standaard leentermijn van 6 weken).
  • Je krijgt een melding als de gereserveerde titel(s) klaarliggen bij jouw bibliotheek. Je hebt dan zes weken de tijd om het boek te lezen en te bespreken met jouw leesclub.
  • Lever de boeken weer op tijd in bij jouw bibliotheek. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd.

Wat krijgen we voor hoe lang en wat kost ons dat?

Als leesclub ontvang je een koffertje met zeven exemplaren van hetzelfde boek en een map met achtergrondinformatie. Voordelen: je hebt geen aanschafkosten, je hebt een langere uitleentermijn
(dan wie bij Bibliotheek IJmond Noord het Lekker-lezen-abonnement heeft), je krijgt interessante achtergrondinformatie én je bent ook nog eens duurzaam bezig!

  • De huurprijs bedraagt € 17,00 per koffer.
  • De koffer is te leen voor 6 weken.

Boekenlijst 2022 - 2023

De boekenlijst voor de leeskring is gevarieerd en bevat zowel actuele titels als klassiekers.
Elke leeskring heeft nu eenmaal haar eigen ideeën, haar eigen traditie en haar eigen wensen!

De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Dit is de boekenlijst van 2022/2023.

Vragen?

Voor vragen over leeskringen kun je contact opnemen met Canan Yagmur