Bibliotheek aan Huis

Voor de ouderen onder ons biedt Bibliotheek IJmond Noord de dienst Bibliotheek aan Huis.

Bibliotheek aan Huis

Wil je graag lezen, maar ben je niet mobiel genoeg om zelf naar de bibliotheek te gaan? Dan kun je gebruikmaken van de dienst 'Bibliotheek aan huis'. Een vaste vrijwilliger van de bibliotheek bezoekt je dan thuis om boeken te brengen en op te halen.

Hoe werkt het?
De eerste keer komen een bibliotheekmedewerker en vrijwilliger op bezoek om kennis te maken en te bespreken welke boeken je wilt lezen. Daarna maak je een vervolgafspraak met de vaste vrijwilliger die vervolgens een keer per vier tot zes weken langskomt om boeken te brengen en op te halen. Het is ook mogelijk dat de vrijwilliger je vergezelt naar de bibliotheek. Als je dat graag wilt, kun je dat aangeven in het kennismakingsgesprek.

Wat kost het?
Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze service. Om gebruik te kunnen maken van Bibliotheek aan Huis heb je wel een abonnement nodig van Bibliotheek IJmond Noord.

Meer informatie of aanmelden
Voor meer informatie of om je aan te melden, neem telefonisch contact op met Ellen Kesting op 085 078 5534 of via mail ekesting@obijmond.nl. Vermeld daarin s.v.p. duidelijk je contactgegevens.  

De Seniorenwijzer

Elke laatste woensdag van de maand vind je in weekblad De Kennemer de Seniorenwijzer, een pagina vol met nieuws en activiteiten, informatie en ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn voor jou, jouw kinderen, buren en mantelzorgers.

Je kunt de Seniorenwijzer ook online lezen. Op deze webpagina (klik) staat steeds de weblink naar de nieuwste editie.

Word vrijwilliger bij Bibliotheek aan Huis