En de voorleeskampioen voor IJmond Noord is...

Gepubliceerd op: 30 januari 2024 09:40

Afbeelding 3 winnaars voorleeswedstrijd regio IJmond Noord

Zaterdag 27 januari streden tien voorlezers uit de regio voor Nationale Voorleeswedstrijd voor de regio IJmond Noord.

Lastige keuze voor de jury

In het bijzijn van familie en vrienden streden in een volle raadzaal van de Gemeente Heemskerk tien voorleeskampioenen van scholen uit Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest om de titel Voorleeskampioen van de regio IJmond Noord.

Er werd volop voorgelezen uit de boeken van onder andere Jeff Kinney en Rik Kleeven en Jesper Weijs. Het werd een spannende wedstrijd en de winnaar kiezen was een lastige keuze voor de jury.

Nola is de Voorleeskampioen van de regio IJmond Noord

De beste voorlezer van IJmond Noord voor 2023 / 2024 is Nola Ternede van basisschool Binnenmeer uit Uitgeest. Nola las voor uit het boek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda van Bibi Dumon Tak. Het was boeiend om naar te luisteren, ze maakte goed gebruik van verschillende personages en had een leuk einde.

Nola mag nu door naar de volgende ronde om te strijden voor de uiteindelijke titel Nationale Voorleeskampioen. Een heel knappe prestatie van Nola! Twan Zonneveld van De Zevenhoeven uit Heemskerk werd tweede en Stijn Beijer van De Anjelier uit Beverwijk werd derde. Wij wensen Nola heel veel succes bij de volgende voorleesronde in maart.

Leesplezier

De nationale voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. Het beoogt hiermee het (voor) leesplezier te stimuleren.

De winnaars lazen voor uit deze boeken: